Pritec Vaculyft

Nu lyfter både vi och våra produkter

Pritec Vaculyft AB

”En gång var vi en vanlig mekanisk verkstad som gjorde lite av varje till industrierna. Vår specialitet var lyft- och materialhantering, kunskap och erfarenhet som vi tagit med oss från vår förra arbetsgivare Sten Andersson, uppfinnaren av TUBE-lyften som tragiskt gick bort strax efter vi, Peter Olsson och Roland Andersson, startade Pritec. Det var när vi i början av 2000-talet på allvar anammade tekniken med vakuumlyftar som saker och ting började hända. Sedan dess har det exploderat. Bygg- och entreprenadindustrin, som från början varit kallsinniga till våra markstensläggare, visade plötsligt intresse när de såg hur snabbt de kunde tjäna in maskinens värde.” 

Våra Automotives speciallösningar för bland annat bilindustrin spred sig som en löpeld i branschen och allt fler vände sig till oss för att få hjälp med materialhantering i sin produktion.

En handfull anställda har blivit nästan 40 efter att vi 2017 året köpte vår granne Fjärås Mekaniska. Ett förvärv som gjorde att vi blev flexiblare och kunde flytta över delar av vår produktion till deras lokaler.

Det finns ett stort intresse för både våra produkter och den kunskap vi har kring materialhantering. Våra produkter löser många arbets-miljöproblem och får effektiviteten att lyfta. 

Samtidigt pågår ett ständigt utvecklingsarbete. Nya produkter tas fram och nya idéer prövas för att vi skall kunna förverkliga vår ambition – att göra lyftarbete säkrar och smidigare.

Sedan 2022 Pritec är en del av Amplex, en privatägd svensk företagsgrupp som förvärvar, äger och utvecklar teknikföretag. Genom samarbete med våra koncernbolag och våra partners når våra lösningar &produkter idag ut till Europa, Asien och Nordamerika. 

Här på vår hemsida kan ni läsa mer om våra produkter och våra lösningar. Här får ni också träffa några av våra kunder som fått ett lyft med hjälp av oss.”

/
Roland Andersson VD och
Peter Olsson Technical Manager

En del av Amplex
Pritec är en del av Amplex, en privatägd svensk företagsgrupp som förvärvar, äger och utvecklar teknikföretag inom utvalda marknadsnischer. Med innovativa lösningar med fokus på lyftteknik och materialhantering, säkerhet på arbetsplatser och belysning bidrar gruppens bolag till ökad effektivitet och konkurrenskraft hos sina kunder. Tillsammans har bolagen verksamheter i ett tiotal länder i Europa, Asien och Nordamerika. För mer information, besök gärna www.amplexab.se. 

 

Vilar på tre starka ben

Pritec Vaulyft AB

Bolaget som sköter försäljning World Wide av materialhanteringsutrustning.

Pritec USA Inc

Vårt försäljningsbolag för den Nord Amerikanska marknaden med lager i Wappingers Falls NY.

Pritec maskin AB

Försäljningsbolag mot bygg och entreprenad branschen för våra produkter med även annan utrustning såsom stensågar, markplanering, handverktyg för markstensläggning, markvibratorer, mm.

Ergonomi

Den viktigaste faktorn för bra ergonomi är den ”rörliga vikten” och enkelhet. Med låg vikt på lyftutrustningen, givetvis utan att tulla på hållfasthet så får man med sig mycket förutsättningar för en bra ergonomisk lyftutrustning. Givetvis är det annat som påverkar med vi har mer är 40års erfarenhet inom området.

Efefktivitet

Låg ”rörlig vikt”, enkelhet och användarvänlighet = effektivitet.

Ekonomi

Vi producerar i stort sett allt i huset och har långerfarenhet av produktion. Vi har moderna maskiner så som robotsvets, CNC fräs, CNC svarv och CNC plåtmaskiner mm. Detta ihop med användarvänlig utrustning som snabbar på hanteringstiden upp till 10ggr mot manuell hantering. Ekonomiskt är produkter från oss oftast en investering som har väldigt kort payoff tid.

skräddarsydda lösningar

Vi åtar oss allt från små ändringar på sugkoppars placering till hela arbetsplats layouter. Smide, mekanik och lyftutrustning anpassad med kunden i fokus får ni från oss.