Pritec Vaculyft

Nu lyfter både vi och våra produkter

Pritec Vaculyft AB

”En gång var vi en vanlig mekanisk verkstad som gjorde lite av varje till industrierna. Vår specialitet var lyft- och materialhantering, kunskap och erfarenhet som vi tagit med oss från vår förra arbetsgivare Sten Andersson, uppfinnaren av TUBE-lyften som tragiskt gick bort strax efter vi startade. Det var när vi i början av 2000-talet på allvar anammade tekniken med vakuumlyftar som saker och ting började hända. Sedan dess har det exploderat. Bygg- och entreprenadindustrin, som från början varit kallsinniga till våra markstensläggare, visade plötsligt intresse när de såg hur snabbt de kunde tjäna in maskinens värde.

Våra Automotives peciallösningar för bland annat bilindustrin spred sig som en löpeld i branschen och allt fler vände sig till oss för att få hjälp med materialhantering i sin produktion.

En handfull anställda har blivit nästan 25 efter att vi förra året köpte vår granne Fjärås Mekaniska. Ett förvärv som vi gjorde för att bli flexiblare och kunna flytta över delar av vår produktion till deras lokaler. Men framförallt ingår köpet i vår strategiska framtidssatsning som förutsätter både mer personal och mer produktionsyta.

För nu är det inte bara i Sverige vi säljer våra produkter och lösningar. Att säga att hela världen ligger för våra fötter skulle vara att ta i, men vi har i alla fall upptäckt att det finns ett stort intresse för både våra produkter och den kunskap vi har kring materialhantering. Med tonvikt på lösningar med vakuumlyft som har många användningsområden.

Tillsammans med våra partners håller vi på att bygga upp ett återförsäljarnät i flera europeiska länder och även i USA. Vart det slutar vet vi inte, men det är i alla fall en spännande utvecklingsfas vi är inne i.

Varför händer det som händer kan man fråga sig? Ja, vi är övertygade om att det beror på det förtroende vi har byggt upp och de produkter som vi har tagit fram. Våra produkter löser många arbetsmiljöproblem och får effektiviteten att lyfta. 

Samtidigt pågår ett ständigt utvecklingsarbete. Nya produkter och nya idéer är ett måste för att kunna för-verkliga våra planer. För inte så länge sedan presenterade vi en ny markstensläggare och mer kommer, det kan vi lova. 

Här på vår hemsida kan ni läsa mer om våra produkter och våra lösningar. Här får ni också träffa några av våra kunder som fått ett lyft med hjälp av oss.” 

/
Roland Andersson och Peter Olsson, ägare till Pritec

Vilar på tre starka ben

Pritec Vaulyft AB

Bolaget som sköter försäljning World Wide av materialhanteringsutrustning.

Pritec USA Inc

Vårt försäljnings bolag för den Nord Amerikanska marknaden med lager i Wappingers Falls NY.

Pritec maskin AB

Försäljningsbolag mot bygg och entreprenad branschen för våra produkter med även annan utrustning så som stensågar, markplanering, handverktyg för markstensläggning, markvibratorer, mm.

Ergonomi

Den viktigaste faktorn för bra ergonomi är den ”rörliga vikten” och enkelhet. Med låg vikt på lyftutrustningen, givetvis utan att tulla på hållfasthet så får man med sig mycket förutsättningar för en bra ergonomisk lyftutrustning. Givetvis är det annat som påverkar med vi har mer är 40års erfarenhet inom området.

Efefktivitet

Låg ”rörlig vikt”, enkelhet och användarvänlighet = effektivitet.

Ekonomi

Vi producerar i stort sett allt i huset och har långerfarenhet av produktion. Vi har moderna maskiner så som robotsvets, CNC fräs, CNC svarv och CNC plåtmaskiner mm. Detta ihop med användarvänlig utrustning som snabbar på hanteringstiden upp till 10ggr mot manuell hantering. Ekonomiskt är produkter från oss oftast en investering som har väldigt kort payoff tid.

skräddarsydda lösningar

Vi åtar oss allt från små ändringar på sugkoppars placering till hela arbetsplats layouter. Smide, mekanik och lyftutrustning anpassad med kunden i fokus får ni från oss.